Hogyan készül?

 
    
    
 

 Célközönség felmérése.

Az első és legfontosabb lépés, el kell döntsük ki is lesz a célközönségünk akiket oldalunkkal meg akarunk fogni. A gyerekek szeretik a színes ábrákat, a fiatalok a trendi dizájnt kedvelik, az üzletemberek az elegáns megjelenést preferálják. Manapság egy oldal komolyságát nem az határozza meg, hogy az oldalakból hány aloldal nyitható meg. A legfontosabb, hogy a célközönség első ránézésre tudja, itt megtalálja azt, amit keresett és minimális kattintással teljes információhoz juthat. Ha nem felel meg első benyomásra az oldal, máris elvesztettünk egy érdeklődőt.

 
       
 

 Honlap struktúra összeállítása.

A megfelelő szövegboxok összeállítása, áttekinthetővé tétele. Fontossági sorrend felállítása és a tartalom elrendezése.

 
       
 

 Látványterv elkészítése.

Szükséges egy jó látványtervhez:

  • színek megadása
  • fényképek beszerzése
  • célközönség ismerete

A látványterv elkészítése előtt legyen fénykép biztosítva, melyet fel lehet használni. Egy-két képből olyan elemeket lehet kivenni ami utal a cég arculatára, megjelenésére. A célközönség meghatározza a megfelelő stílus használatát.

 

 FONTOS!A látványterv elfogadása után nincs mód, vagy minimális lehetőség van a látványterv módosítására.
Inkább 1-2 látványterv, mint egy újbóli programozás.
 
       
 

 Honlapmotor összeállítása.

A látványterv és a papíron felépített honlapstruktúra alapján le kell programozni az oldalt. Különféle módszerekkel lehetséges mindez. Nincs két egyforma honlap, mivel minden oldalnak különböző kívánalmaknak kell megfelelni. Nekünk is egyszerűbb az alapoktól kezdeni egy új megrendelésnél, mertl így kisebb az esély a hibázásra.

 
       
   

 Feltöltés és tesztelés.

Átadás előtt a végleges helyére kerül az oldal és megkezdődik a tesztelés. Minden funkció kipróbálásra kerül. Ekkor előjöhetnek hibák amiket rögtön javítunk.

 
       
   

 Átadás

Ha hibamentesnek találjuk az oldalt sor kerülhet az átadásra. Dokumentáljuk a honlap használati utasítását, így ha később kell csak fellépnie a megrendelőnek az admin felületre, akkor is egyszerűen lépésről lépésre tud majd haladni anélkül, hogy rögtön telefonálnia kellene. Az első 1-2 héten még előfordulhat funkcionalitásbeli- az esetleg a kezelhetőséget segítő módosítás, ha szükséges.

 
       
       
  DesignerZ megosztása Facebook-on  
     
 
       
Honlap szerkesztés
grafikai tervezés
www.designerz.hu

© 2011-2012 DesignerZ
Minden jog fenntartvaE-Mail:
info@designerz.hu